African Champions League: de finale wordt op neutraal terrein opnieuw gespeeld

Esperance Tunis was aan het einde van een finale gekroond tot een fiasco.

De terugweg van de African Champions League tussen Esperance Tunis en Wydad Casablanca wordt eindelijk opnieuw gespeeld na de CAN-2019. De Marokkaanse club weigerde de wedstrijd te beëindigen na het uitdagen van een arbitragebeslissing.

Het zal bijna twee dagen duren voordat vergaderingen van de Confederation of African Football (CAF) hebben plaatsgevonden, woensdag 5 juni, over het fiasco van de finale terugkeer van de African Football Champions League. De wedstrijd, die Espérance de Tunis en Wydad Casablanca afgelopen vrijdag op de lijn zette, zal volledig worden overgespeeld CAN-2019kondigde het bestuursorgaan van het Afrikaanse voetbal aan.

Een beslissing die ongetwijfeld enige spanning zal veroorzaken aan de kant van Tunesië, sinds Esperance Tunis vorige vrijdag werd gekroond, nadat een vergadering werd onderbroken tijdens de 58e-minuut van het spel, terwijl Tunesiërs 1 naar 0 leidden ( 1-1 een manier). De club heeft al laten weten dat hij niet van plan was daar te stoppen.

Zie de afbeelding op Twitter

Hoop van Tunis 💯

@ESTuniscom

De beslissing om de definitieve aangifte op neutraal terrein te herhalen is niet-ontvankelijk. de zal in beslag worden genomen.

De finale kon niet worden voltooid omdat de Wydad-spelers weigerden terug te keren naar het duel toen ze een goal scoorden dat uiteindelijk ongeldig werd verklaard door de Gambiaanse scheidsrechter Gassama. De Marokkaanse spelers hadden de man in het zwart gevraagd dat hij de video-assistentie (VAR) tevergeefs raadpleegt.

Dubbele straf voor ES Tunis

Na anderhalf uur onderbreking werd het einde van de wedstrijd eindelijk gefloten zonder dat de wedstrijd was hervat en had de ES Tunis de trofee van de winnaar ontvangen, tot de algemene stupor.

Deze beslissing om de finale terugkeer te herhalen, die meer op neutraal terrein is, werd daarom gezien als een dubbele straf voor supporters van Esperance Tunis. Sommigen, die zich in Parijs hadden verzameld voor de plaats waar het uitvoerend comité van het CAF werd vastgehouden, "uitten hun woede", meldde onze speciale correspondent Benoît Perrochais, die ook opmerkte dat de politie had overgegaan tot "enkele traangasstralen" om de geesten te kalmeren.

Met uitzondering van nog een rebound tegen die tijd, zal de definitieve terugkeer van deze African Champions League al historisch worden gespeeld na de 19 juli, sinds de finale van de African Cup of Nations zal op die datum plaatsvinden.

Zie de afbeelding op Twitter

Patrick Juillard

@PatrickJuillard

La @CAF_Online besliste om de definitieve terugkeer van de Champions League opnieuw te spelen op neutrale grond. Een twijfelachtig besluit, dat een gevaarlijk precedent schept, beloont onsportief gedrag en erkent het al wijdverspreide idee van een president onder invloed.