Facebook liet je audiogesprekken ook naar mensen luisteren

Om onze digitale stemassistenten en kunstmatige intelligentie-algoritmen te laten begrijpen wat er wordt gezegd, is het noodzakelijk om spraakherkenningssystemen te perfectioneren. Het gaat door een menselijke studie van onze gesprekken. Soms ten koste van de privacy.

Facebook lijkt niet in staat om weg te komen van de privacyschandalen van gebruikers. Na de ontdekkingen over Apple, Google, Amazon en Microsoft die audiogesprekken met menselijke derde partijen hebben gevoerd, is het nu de beurt aan het grootste sociale netwerk ter wereld dat om dezelfde reden wordt vastgezet. in een Bloomberg-rapport, leren we dat het sociale netwerk Facebook externe contractanten heeft betaald wier missie was om de audiogesprekken van gebruikers te transcriberen. De reus van Menlo Park bevestigde het ding en verklaarde het programma in pauze te hebben gezet.

Facebook speelde ook uw audiogesprekken met menselijke derde partijen

Volgens een verklaring van het bedrijf naar aanleiding van de rapporten: "net als Apple en Google hebben we het proces van menselijke analyse van audio-inhoud meer dan een week geleden onderbroken."En voeg eraan toe dat de betrokken gebruikers expliciet de optie in Facebook Messenger hadden geactiveerd die deze transcriptie van audiogesprekken door menselijke derde partijen toestond, dit om het begrip van algoritmen via kunstmatige intelligentie te verbeteren.

om zijn spraakherkenningsalgoritmen te verbeteren

Facebook maakte ook duidelijk dat alle gesprekken anoniem waren. Moeilijk voor te stellen dat dit voldoende is om de angsten weg te nemen van gebruikers wier discussies werden doorgegeven aan onbekende vreemden. Het bedrijf Menlo Park is zeker niet de enige in deze situatie. Zoals de release al zei, is Apple ook beschuldigd van het transcriberen van Siri-gesprekken om de nauwkeurigheid van zijn algoritmen te verbeteren. Voor een bedrijf dat er trots op is om de privacy van zijn gebruikers tot een prioriteit te maken, is het jammer. Het bedrijf Cupertino had snel gereageerd door het programma na deze onthullingen op te schorten. En het aankondigen van de aanstaande komst van een optie om deelname aan dit programma expliciet aan te duiden.

Dit artikel verscheen voor het eerst https://www.begeek.fr/facebook-aussi-a-fait-ecouter-vos-conversations-audio-a-des-humains-325258