Tanzania: explosie van tanks wint gewicht in Dead 82 - JeuneAfrique.com

Een lid van de Tanzaniaanse veiligheidstroepen houdt toezicht op het karkas van een gewonde tankwagen, wiens explosie tientallen doden veroorzaakte onder voorbijgangers door te proberen het over te hevelen, de 10 augustus 2019, in Morogoro. © STRINGER / AFP

Het record van een tanker-explosie in Tanzania was woensdag 14 augustus van 82 dood, na de dood sinds maandagavond van zeven mensen die stierven aan hun ernstige verwondingen, zeiden ziekenhuisbronnen.

"Zes gewonden stierven gisteren (dinsdag)", zei woordvoerster Aminiel Aligaesha, een woordvoerster van het Dar es Salaam National Hospital woensdag.

"We hebben nu (in het Nationaal Ziekenhuis) 32 gewond, van wie 17 op de intensive care ligt. We blijven zo hard vechten als we kunnen om de levens van deze gewonden te redden, "voegde hij eraan toe.

Onderzoekscommissie

De ramp vond zaterdagochtend plaats in Msamvu, ongeveer 200 km ten westen van de economische hoofdstad Dar es Salaam. De slachtoffers zijn motortaxichauffeurs en toeschouwers hevelde de brandstof af die uit een zwaarder gewicht stroomde tijdens een poging om een ​​motorfiets te vermijden, volgens getuigen.

Premier Kassim Majaliwa heeft zondag de oprichting aangekondigd van een onderzoekscommissie om vast te stellen of een of meer instellingen hun verantwoordelijkheden bij het beheer van deze ramp hebben verzaakt. De commissie zal naar verwachting vrijdag haar eerste conclusies trekken.

Dit artikel verscheen voor het eerst JONG AFRIKA