Tsjaad: Een Kamikaze-vrouw doodt zes mensen in het westen van het land - JeuneAfrique.com

Zes mensen werden gedood in een aanval in de nacht van dinsdag op woensdag augustus 14 door een kamikaze-vrouw verbonden aan Boko Haram in het westen van Tsjaad, zei een officier van het Tsjaadse leger.

"Ongeveer één uur 's ochtends betrad een vrouwelijke zelfmoordterrorist, een lid van Boko Haram, de binnenplaats van het stadsbestuur van Tatafiromou, waar ze haar beschuldiging ontsloeg door 6-mensen, waaronder een soldaat, te doden," zei deze hooggeplaatste officier. het Tsjaadse leger onder dekking van anonimiteit.

De zelfmoordaanslagen vonden plaats in de sub-prefectuur Kaïga-Kindjiria, gelegen in de provincie Lake, waar de jihadistische groep sinds het begin van het jaar meer aanvallen heeft uitgevoerd.

Het Tsjaadse leger was vooral gericht

De aanval resulteerde in verschillende verwondingen, volgens de legerofficier, die het aantal niet kon specificeren. Het rapport van de aanval werd bevestigd door het hoofd van een lokale NGO, die om veiligheidsredenen ook anoniem wilde blijven.

Sinds juni 2018, de regio van het Tsjaadmeer is het toneel van hernieuwde aanvallen toegeschreven aan Boko Haram. De meeste van hen gericht op posities van het Tsjaadse leger.

Eind maart, 23 Tsjaadse soldaten waren gedood bij de aanval op een geavanceerde basis aan de noordoostelijke oever van het meer. Een andere Boko Haram-aanval op 21 juni resulteerde ook in de dood van ten minste 11 Tsjaadse soldaten.

Dit artikel verscheen voor het eerst JONG AFRIKA