Een Excel-tabel correct afdrukken - Tips

Als u al een spreadsheet moet afdrukken Excel in het verleden, dan weet je dat het een wonder is om een ​​tafel een beetje te groot op een enkel vel te krijgen. En meestal blijven er nog enkele afgedrukte vellen over die moeten worden verzameld. Niet echt praktisch en toch, Excel lost dit probleem met een paar klikken op met enkele wijzigingen in de afdrukschaal. Een techniek die uw visie op Excel zal veranderen!

Hoe u uw spreadsheet op één vel afdrukt

Begin met het openen van het bestand dat u wilt afdrukken. In het lintmenu klik op het tabblad Bestand.

In het venster dat net is geopend, klik op de knop Afdrukken in de zijmenubalk. Je hebt er sneller toegang toe met de sneltoets Ctrl + P. Vervolgens op de pagina die net is geopend, druk helemaal onderaan op de lay-outlink.

Een dialoogvenster Pagina-instelling wordt geopend. Op het eerste tabblad Pagina, dat standaard wordt geopend, vink de optie Aanpassen in het deel Schalen aan, terwijl u de 1-paginabreedte op 1-pagina van hauteu laat staanr. Als uw tabel meer kolommen dan rijen bevat, kunt u idealiter Liggend kiezen in de sectie Oriëntatie.

Klik vervolgens op het tabblad Margesen ccontroleer de opties horizontaal en verticaal in het gedeelte Midden op de pagina. U kunt ook marges minimaliseren om ruimte op het afdrukvel te besparen.

Druk vervolgens op OK om terug te keren naar het gedeelte Afdrukken. Een voorbeeld van uw document verschijnt en u kunt afdrukken als u tevreden bent met het resultaat.

Weet je dat als fijnafstemmen je niet bang maakt? u kunt de lay-out ook instellen vanaf het speciale tabblad Lay-out in het lintmenu.

Dit artikel verscheen voor het eerst CCM