India: Delhi HC handhaaft onderzoek van UNJ tegen leraren wegens protest | India Nieuws

NIEUW DELHI: The Hooggerechtshof van Delhi Woensdag heeft het door Jawaharlal Nehru University (JNU) geopende onderzoek tegen zijn 45-faculteitsleden die naar verluidt afgelopen juli hebben deelgenomen aan een demonstratie, opgeschort.
Rechter Suresh Kait vroeg de UNJ-regering om te reageren op het beroep van de leraren tegen de beschuldigingen van de universiteit tegen 48-leden van de faculteit die naar verluidt hebben deelgenomen aan de staking / protest.
De rechtbank noemde de zaak op oktober 10 voor een nieuwe hoorzitting.
De leraren, vertegenwoordigd door hoofdadviseur Kapil Sibal, zeiden dat ze individuele antwoorden stuurden naar de kennisgevingen van rechtvaardiging en verklaarden dat er geen wangedrag of overtreding van de regels was, zoals beweerd door de universiteit.
Het verzoekschrift, ingediend door 45-faculteitsleden, geeft aan dat de aanklachten tegen hen gebaseerd waren op drie gronden om hen te betrekken bij het zogenaamde "kwade trouwonderzoek".
Een van de redenen was dat de CCS-gedragsregels ambtenaren verboden om hun toevlucht te nemen tot stakingen, dwang of fysieke dwang met betrekking tot de dienst.
Het verzoekschrift, ingediend door advocaten Abhik Chimni, Maanav Kumar en Nupur, verwees ook naar een beslissing van het Hooggerechtshof in zijn beschikking van 9 August 2017, die bepaalde beperkingen oplegt aan stakings- / protestlocaties georganiseerd door studenten.
De [indieners] en leraren van de algemeen vallen niet onder de CCS-gedragsregels.
De JNU-lerarenvereniging (JNUTA) heeft voorgesteld om op 31 juli 2018 een bijeenkomst te houden tijdens haar algemene orgaanvergadering op juli 24 2018.
Op 30 in juli schreef JNUTA aan de vice-kanselier van de universiteit dat ze had geprobeerd een aantal echte zorgen en beslissingen van de UNJ naar voren te brengen, waaronder herhaalde schendingen van de UNJ-wet, statuten en verordeningen, autonomie, aanwezigheid van biometrische leerkrachten, online evaluatie, IER-beleid, voorgestelde HEFA-lening.
Ondanks al zijn inspanningen hebben de autoriteiten echter niet gereageerd, in dialoog gestaan ​​of informatie verstrekt. De leraren organiseerden het evenement op 31 juli vorig jaar, zei hij.
"Naast het feit dat de aanvragers niet worden beheerst door de gedragsregels (CCS), wordt betoogd dat juist de toepassing van deze regels en de bijbehorende straffen voor hen ernstig nadelig zijn.
"Onder voorbehoud van dit onderzoek volgens de CCS-gedragsregels, zouden de respondentautoriteiten (autoriteiten) ernstig gevaar lopen dwangmaatregelen tegen hen te nemen, met inbegrip van het opschorten van de aanvragers voor de duur van het onderzoek; de salarisklasse, de rang of hun positie voor een bepaalde periode naar een lager niveau verlagen (...). Gedwongen pensionering, ontslag of ontslag ", aldus het verzoekschrift.
Het voegt eraan toe dat leraren ernstige vooroordelen zullen ondervinden, zowel tijdens de procedure als als gevolg van de laatste straffen die hun kunnen worden opgelegd.
Het middel heeft JNU, zijn vice-kanselier en griffier benoemd als partijen in de zaak.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA