India: advocaat van 'Ram Lalla' put uit Sunni Council-oproep om tempel verwoest voor Babri Masjid te bewijzen | India Nieuws

NIEUWE DELHI: Sunni Waqf Council doet beroep tegen Sun Waqf Board Babri Masjid Ram Lalla's verschijningsbord vertelde het Hooggerechtshof dat zelfs de sjiitische raad zei dat de tempel was gesloopt. voor de bouw van de moskee op de betwiste site.
Eenenzeventig jaar na het verliezen van een juridische strijd om Babri Masjid's eigendom, ging de raad van bestuur van Uttar Pradesh Shia Waqf in beroep bij het Hooggerechtshof in 2017 om een ​​gerechtshof in eerste aanleg te betwisten dat 30 maart 1946, zei de moskee in handen van de raad van bestuur van Sunni Waqf. Het is interessant op te merken dat de commissie in haar verzoekschrift heeft toegegeven dat Babri Masjid werd gebouwd na de verwoesting van een tempel daar.
In haar hoger beroep voerde de kamer aan dat de rechtbank een ernstige fout had gemaakt door te stellen dat Babri Masjid eigendom was van Sunni Waqf, de moskee werd gebouwd door een sjiitische moslim. Tegen de wijdverbreide perceptie dat de moskee werd gebouwd door de Mughal-keizer Babur, zei de raad dat het werd gebouwd door zijn minister Abdul Mir Baqi, een sjiitische moslim, met zijn eigen middelen en claimde hij het recht op eigendom. de moskee gesloopt. Babur was een soennitische moslim.
"Misschien zou Babur Baqui opdracht hebben gegeven om een ​​moskee te bouwen, koos Baqui de locatie en nadat hij de tempel had gesloopt, bouwde hij de moskee en droeg deze op aan de god en creëerde Shia Waqf," zei de commissie. in zijn hoger beroep dat ook zal worden gehoord met andere verzoekschriften over het grondgeschil Ayodhya .
Onder verwijzing naar het hoger beroep vertelde hoofdadviseur CS Vaidyanathan, die verscheen voor Ram Lalla, een panel met vijf rechters onder leiding van de president van het Hooggerechtshof Ranjan Gogoi die zijn stelling bevestigde dat Babri Masjid was gebouwd na het slopen van een tempel op de betwiste plaats.
"Hoewel Babur opdracht gaf tot de bouw van een moskee, is de wakif degene die daadwerkelijk de waqf creëert door het aan God op te dragen. In het onderhavige geval is de moskee natuurlijk gebouwd door Baqi met zijn fondsen. Babur verbleef slechts vijf tot zes dagen in Ayodhya, terwijl de bouw van een moskee langer duurde (sloop van de tempel en bouw van een moskee). De rechtbank begreep niet dat het loutere feit van het bouwen van een moskee deze persoon niet de belichaming van Wakif maakte. Babur heeft Baqi misschien opgedragen om een ​​moskee te bouwen, maar Baqi koos de site en vernietigde de tempel en bouwde de moskee, "zei de commissie.
De raadsman in zijn verklaring over het Ayodhya-geschil met SC over het Ayodhya-geschil was ook gunstig voor de verwijdering van de moskee in het betwiste land om vrede te brengen in een oude 70 juridische strijd, die praktisch zijn claim op het land opgeeft. Ze voerde aan dat de moskee kon worden verplaatst van "de meest gerespecteerde geboorteplaats van Maryada Purushottam Sri Ram" in een door moslims gedomineerd gebied in de buurt, om een ​​einde te maken aan het conflict over 2,77's eigendom van hectare land dat de Hindoes beschouwd als de geboorteplaats van Lord Ram.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA