India: EOW MP bespreekt zaak Chidambaram tegen borgtocht Kuthiyala | India Nieuws

BHOPAL: Madhya Pradesh EOW verwees naar de afwijzing van de vooraf gestelde zekerheid aan de voormalige minister van Unie, P Chidambaram in een kwestie van witwassen van geld in zijn antwoord. bij het Hooggerechtshof in te dienen om de borgtocht van BK Kuthiyala, voormalig vice-kanselier van Makhanlal Chaturvedi Nationale universiteit voor journalistiek en massacommunicatie.
"We informeren de rechtbank dat Kuthiyala niet meewerkt aan onze onderzoeken. We citeren ook de SLP 1340 / 2019-referentie waarin SC de borgtochtaanvraag van Chidambaram verwierp in het kader van een economisch delict. Het geval van Kuthiyla is niet anders, dat wil zeggen dat zijn borgtocht ook moet worden afgewezen en dat we hem moeten kunnen tegenhouden, "zei K Tiwari, DG EOW. EOW stuurt donderdag zijn reactie op de CP.
Ondertussen werd Kuthiyala woensdag meer dan vijf uur ondervraagd door EOW-ambtenaren. Het was zijn tweede bezoek. Na maandenlange herhaalde oproepen, verscheen MK Kuthiyala voor de eerste keer op vrijdag om zijn verklaring vast te leggen in het onderzoek naar vermeende onregelmatigheden in het instituut tijdens zijn ambtstermijn.
Kuthiyala rapporteerde aan de EOW na het ontwijken van zijn dagvaarding voor bijna vier maanden om verschillende redenen, aldus bronnen.
In april had EOW een FIR tegen hem en 19 andere mensen geregistreerd, waaronder afdelingshoofden van de Makhanlal University, voor vermeende onregelmatigheden bij benoemingen en financiële problemen. Eén geval werd geregistreerd op basis van een drieledig commissieverslag, waarin de werving en andere administratieve zaken tijdens de ambtstermijn van Kuthiyala van 2010 tot 2018 werden geverifieerd.
De FIR verklaarde dat de voormalige VC verschillende off-campus studiecentra had geopend om "een groep mensen ten goede te komen" en dat hij "zijn kantoor gebruikte om zijn uitgaven en die van zijn gezin te ondersteunen". De gemaakte afspraken tussen 2010 en 2018 voldeden niet aan de UGC-richtlijnen en er vonden verschillende "ongeschoolde aanwervingen" plaats, zegt de FIR. Kuthiyala ontkende alle beschuldigingen.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA