India: een ouder van verkeersongevallen beschuldigt de druk om populistisch te zijn voor het hebben van verdunde sancties onder de MV-wet | India Nieuws

NIEUWE DELHI: een groep voertuigeigenaren en bestuurders steunden de reductie van boetes van de wegcode opgelegd door de regering van Gujarat. "Populist" achter de deflatoire inspanning van de wet op motorvoertuigen veranderd.
"We hadden de MV Act van 1988, maar hebben deze mensen ervan weerhouden te verkrachten de code van de weg ? Nu, tijdens de laatste 10-dagen, hebt u zeker gezien hoe mensen zich houden aan de regels van de weg. Veel mensen verzetten zich tegen een wet. Hoge boetes zullen afschrikken verkeersovertredingen en mensen zullen de regel gehoorzamen. Maar de overheid had het met wat meer voorbereiding moeten doen om te voorkomen dat mensen in de problemen zouden komen ", zei Harry Singh, een universitair onderzoeker, die verlamd was na een fietsongeluk bij JNU.
Op een evenement georganiseerd door de Save Life Foundation, Shilpa Mittal, die zijn broer had verloren in een berucht geval van rijden voor minderjarigen zei: "Voor politieke partijen, grote en jonge levens verliezen De regering van Gujarat moet haar beslissing heroverwegen. Ik ben verrast dat economisch ontwikkelde staten, zoals Gujarat, hun boetes verlagen en slechts hun twee minuten van glorie zoeken. Ze worden verondersteld ons leven te redden en het is het grootste karma in India, niets irriteert ons, maar zodra ze hoorden over zware boetes, begonnen mensen zich aan de regels te houden, "zei Mittal. die campagne hebben gevoerd voor het opleggen van sancties aan het gedrag van jongeren.
Pratishtha Deveshwar, een student aan het Lady Shri Ram College van de universiteit van Delhi, zei dat de goedkeuring van de wet een geweldige prestatie was voor de gemeenschap. slachtoffers van verkeersongevallen . "De burgers van deze staten zullen in het nadeel zijn wanneer de wet wordt verwaterd. Door de boetes te verlagen, geeft u een gratis pas aan mensen die de verkeersregels overtreden. Ongevallen zullen niet worden verminderd in deze staten, "zei ze.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA