India: CBI benoemt Deepak Talwar's nauwe medewerker in FCRA-inbreukzaak | India Nieuws

NIEUW DELHI: The Central Investigation Bureau ( CBI ) Woensdag kondigde de arrestatie aan van Yasmeen Kapoor, een nauwe medewerker van de zakelijke lobbyist Deepak Talwar werkt momenteel bij Tihar-gevangenis als onderdeel van haar onderzoek naar een Foreign Contribution (Regulation) Act (FCRA).
Een senior IWC dicht bij de ontwikkelingsambtenaar vertelde IANS: "We hebben Yasmeen Kapoor vandaag gearresteerd." Yasmeen werd gearresteerd in verband met het onderzoek van het onderzoeksbureau naar een bijdragezaakzaak buitenlands bedrijf (regelgeving) van 2017, zei de manager.
Hij verklaarde dat het agentschap in 2017 de zaak tegen de Talwar-ngo had geregistreerd voor het ontvangen van buitenlandse hulp ten belope van 90 roepiecrores via directe investeringen in het buitenland (IDE), die later werd omgeleid voor andere doeleinden. .
Het CBI beweerde dat de in Frankrijk gevestigde NGO, Airbus SAS, en de Britse rakettenfabrikant MBDA International, de NGO ongeveer 90,72 miljoen roepies hadden gegeven voor initiatieven met betrekking tot gezondheidszorg en onderwijs, maar dat geld werd vervolgens gebruikt voor de aankoop van onroerend goed. .
De NGO wordt ervan beschuldigd verschillende bepalingen van de FCRA-wet te hebben overtreden, met name voor "valse verklaringen, valse rekeningen, valse uitgaven, verzonnen kosten, aankoop van drie luxe auto's met een waarde die hoger is dan 84 lakh, betalingen betaald door de NGO voor Talwar-bezoeken in het buitenland, fondsen die werden gebruikt om betalingen te verrichten in verband met de bedrijfsactiviteiten van de oprichter van Advantage India. "
Een functionaris van de Law Enforcement Branch verklaarde dat het Financial Investigation Agency de gegevens van Kapoor aan de IWC had meegedeeld.
Hij zei dat het bureau, na een interview met Talwar in de gevangenis van Tihar, inzicht had in de betrokkenheid van Kapoor. Talwar is momenteel in hechtenis in de gevangenis van Tihar. Hij werd dit jaar 30 verdreven uit Dubai en werd in een geval van door de DE gearresteerd blanchiment d'argent .
Talwar is ook door de ED beschuldigd van het optreden als tussenpersoon in de onderhandelingen voor buitenlandse particuliere luchtvaartmaatschappijen om zitplaatsen te delen op de winstgevende routes van Air India. .

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA