Met Prosus landt Naspers op de Amsterdamse effectenbeurs - JeuneAfrique.com

Voor de eerste dag notering op de Amsterdamse beurs overtrof Prosus de verwachtingen © SIPA / AP Photo / Kamil Zihnioglu.

Voor de eerste dag op de Amsterdamse effectenbeurs heeft de dochteronderneming van de Zuid-Afrikaanse reus van internet en media zijn aandeel zien stijgen van 25% boven de schattingen van analisten, grenzend aan een waardering van 120 miljard euro .

Dit wordt een fanfare-start genoemd. Aanstaande woensdag 11 september, bij 9H GMT, handelt de titel Prosus rond 74,13-euro op Euronext Amsterdam. Dit is 26,3% meer dan de indicatieve prijs van 54,7 euro die de aandelenmarkt had bereikt voor de dochteronderneming van Naspers. De waardering is 120,3 miljard euro.

Dit artikel verscheen voor het eerst JONG AFRIKA