De nieuw ontdekte elektrische paling is de meest schokkend tot nu toe - BGR

Van alle wezens die je tegenkomt tijdens het duiken in het Amazone-regenwoud, is het waarschijnlijk een van de meest pijnlijke ontmoetingen om in contact te komen met een elektrische paling. Ze hebben niet de reputatie problemen met mensen te krijgen, maar als ze worden bedreigd, kunnen ze een ernstige schok door het lichaam sturen van alles dat te dichtbij komt.

Nu, een nieuw ontdekte soort, Electrophorus voltai brak records, en produceerde een veel sterkere shake dan elke andere paling ooit bestudeerd. Maar wat nog geschokkender is dan de paling zelf, is het feit dat deze soort al zo lang onbekend is.

Het Amazone-regenwoud is een geweldige regio en is ook een favoriet van wetenschappers. Hoewel veel onbekende soorten het regenwoud bewonen, is deze geheel nieuwe palingsoort niet ontworpen om te verbergen. Zoals onderzoekers uitleggen in een nieuw artikel gepubliceerd in Nature Communications wezens kunnen 8 meter lang worden, waardoor ze relatief gemakkelijk te herkennen zijn als je eenmaal weet waar ze moeten zoeken.

Dat gezegd hebbende, zijn grootte is niet het enige dat deze vis speciaal maakt; zijn vermogen om een ​​enorme hoeveelheid bio-elektriciteit te genereren is ongeëvenaard door andere soorten op aarde. De elektrische paling soort ooit bekend, Electrophorus electricus kan tot 650 volt produceren, maar het is waardeloos in vergelijking met de 860 volt gegenereerd door Voltai .

De dieren gebruiken hun unieke vermogen voor zowel verdediging als jacht. Schok kan prooi verdoven om het gemakkelijker te vangen en, als ze bang zijn, voldoende zijn om potentiële roofdieren te verplaatsen, waardoor ze gemakkelijk kunnen ontsnappen.

hotspots, suggereert de enorme hoeveelheid soorten die nog moeten worden ontdekt in de natuur, "zei Carlos David de Santana, eerste auteur van de studie, . Bovendien is de regio van groot belang voor andere wetenschappelijke gebieden, zoals geneeskunde en biotechnologie, wat de noodzaak om het te beschermen en te behouden versterkt, en is het belangrijk voor studies met partnerschappen tussen Braziliaanse onderzoekers. en tussen ons en groepen uit andere landen. de biodiversiteit van de regio. "

Afbeeldingsbron: Gerard Lacz / Shutterstock

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op BGR