Vliegende reptielen domineerden ooit de lucht in Noord-Amerika en onthullen nieuwe fossielen - BGR

Als je teruggaat in de tijd naar een tijd waarin dinosaurussen over de aarde zwierven, zou je veel dingen te vrezen hebben. De dinosaurussen die regeerden over het land waren vaak gigantisch en de oceanen werden gedomineerd door even formidabele wezens. De lucht had zijn eigen aandeel indrukwekkende dieren, en nieuw ontdekte fossielen helpen dit punt dramatisch te markeren.

Een nieuwe studie gepubliceerd in de Journal of Vertebrate Paleontology beschrijft een voormalige in de lucht. reptielen zo groot dat het vandaag zou kunnen concurreren met enkele kleine vliegtuigen. De soort, genaamd Cryodrakan boreas betekent "Frozen Dragon of the North", alleen om je een idee te geven van het soort wezen waar we het over hebben.

Het bepalen van het bestaan ​​van deze nieuwe soort werd mogelijk gemaakt door een gedeeltelijk skelet dat werd ontdekt in Alberta, Canada, in een regio die bekend is bij fossiele jagers. Wetenschappers kunnen vaak met slechts een paar botten werken om een ​​groter wezen te tekenen, maar de botrijkdom die dit specifieke exemplaar achterlaat, heeft het onderzoeksteam geholpen om een ​​veel levendiger beeld te schetsen van de schaal die deze reptielen konden bereiken. vliegen.

"Dit type pterosaurus (azhdarchiden) is vrij zeldzaam en de meeste exemplaren zijn slechts botten," zei Michael Habib, co-auteur van de studie, in een verklaring . "Onze nieuwe soort wordt vertegenwoordigd door een gedeeltelijk skelet. Dit vertelt ons veel over de anatomie van deze grote folders, hun vlucht en hun manier van leven. "

Zoals de studie uitlegt, behoort de nieuwe soort tot een groep dieren die bekend staan ​​om hun ongelooflijke grootte. Sommige van deze wezens kunnen tot 500 pond wegen en hun vleugels op ongeveer dertig meter zetten, wat overeenkomt met hetzelfde stadium als het moderne lichte vliegtuig.

Deze wezens zouden nogal indrukwekkende schaduwen hebben geprojecteerd op alles dat ze jaagden op de ontdekking van dergelijke dieren helpt de onderzoekers om de kenmerken van de vlucht van de dieren, evenals de potentiële grenzen, beter te begrijpen.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op BGR