Google Stadia is nu beschikbaar in de Play Store, maar je kunt nog geen games streamen.

Google vereist dat u games van consolekwaliteit speelt op vrijwel elk apparaat dat u bezit. Dit is het idee van Google Stadia, een service die de game op je apparaat uitzendt, omdat de servers van Google alle nodige behandelingen afhandelen. Je zult nog steeds games apart moeten kopen, maar dit is misschien wel de eerste echt capabele cloudgameservice.

Stadia is nog niet klaar om deze games over te zetten naar je Android-apparaten, maar als je een voorsprong wilt krijgen, kan de Stadia-app worden gedownload uit de Play Store .

De app is uw primaire manier om met de service te communiceren, ongeacht welk apparaat u gebruikt. Met de applicatie kun je games kopen, je Stadia-account en je controllers beheren en gamesessies starten.

Je kunt mogelijk geen games meer spelen op Stadia vóór november 19, wanneer de service wordt gelanceerd, maar de Android-applicatie is niet volledig compatibel. nu nutteloos. Hiermee kun je je Stadia-account instellen, zolang je een uitnodigingscode hebt van de Stadia Founders of First Edition-kits of een Buddy Pass van een vriend.

Bron afbeelding: ] Google

De Play Store-lijst onthult andere functies van de app, waaronder een tabblad Start waarop je games worden weergegeven met gameknoppen bovenaan en een tabblad Verkennen dat communityberichten weergeeft. . De integratie van YouTube, Reddit, Twitter, Facebook en Discord is ook aanwezig in de applicatie.

Het interessante van de app is dat deze is gebouwd in Flutter, met de nieuwe Google SDK waarmee ontwikkelaars applicaties voor meerdere platforms tegelijkertijd kunnen maken, wat betekent dat de iPhone-applicatie er waarschijnlijk uitziet als de Android-versie. De app kan momenteel echter niet op Chromebooks worden geïnstalleerd, omdat Google dit voorkomt.

Zodra Stadia is gelanceerd, kun je games spelen op Pixel-telefoons, maar je hebt een toegangscode nodig. De Android-applicatie Stadia is ondertussen beschikbaar in de Play Store terwijl de iPhone-versie beschikbaar is om te downloaden in de App Store zodra Apple deze goedkeurt.

Afbeeldingsbron: Google

Dit artikel verscheen voor het eerst https://bgr.com/2019/11/07/google-stadia-android-app-ready-for-download-ahead-of-service-launch/