India: Ashok Gehlot schrijft "valse beloften" van de BJP toe aan Maharashtra | India Nieuws

JAIPUR / JODHPUR: Ashast Gehlot, president van Rajasthan, zei vrijdag dat de "valse beloften" van de BJP in Shiv Sena zou de reden kunnen zijn voor de politieke impasse in van Maharashtra [1945900]. zelfs na twee weken na de verkiezingen.
Vice-minister van Buitenlandse Zaken
Sachin Pilot verklaarde dat "persoonlijke ambities" aan de oorsprong lagen van de breuk tussen de Bharatiya Janata-partij en Shiv Sena, waarbij beide partijen ervan beschuldigd werden dat ze het mandaat hadden belachelijk gemaakt.
Op Shiv Sena, wetgevers die in een hotel in Mumbai zijn gestrand om elk risico van stroperij te voorkomen, zei Piloot: "Ze vluchten zichzelf uit angst voor hun eigen bondgenoten. Het is een grote grap met democratie ".
Spreken met de media op Circuit House in Jodhpur Gehlot beschuldigde de BJP van het niet respecteren van de democratie.
"Het is vanwege de valse beloften die de BJP aan Shiv Sena had kunnen doen, waardoor de regering niet in Maharashtra kon worden gevormd, zelfs niet nadat 14 dagen van verkiezingen in die staat hebben geleid", zei Gehlot.
"De BJP heeft geen vertrouwen in democratie. De partij deed hetzelfde voor de vorming van haar regeringen in Manipur, Goa en Karnataka, waarbij de democratische waarden werden omzeild, "zei het regeringshoofd.
Shiv Sena beweerde dat het was besloten, voorafgaand aan de verkiezing van Lok Sabha dat verantwoordelijkheden en verantwoordelijkheden gelijkelijk worden verdeeld tussen de partij en de BJP.
De twee partijen vechten voor de belangrijkste functie van minister in Maharashtra sinds 24 oktober, de datum van de bekendmaking van de resultaten van de peiling. Beiden hebben tot nu toe niet beweerd de regering samen of afzonderlijk te vormen.
De BJP werd de belangrijkste partij door 105-plaatsen te winnen en de Sena-bondgenoot won 56. Het NCP en het congres wonnen respectievelijk 54 en 44 zetels op de 288 Assembly Assembly, waar de meerderheid 145 is.
Piloot zei dat als een van de oppositiepartijen niet in staat was om binnen twee dagen na de verkiezingsresultaten een regering in een staat te vormen, de BJP satirische opmerkingen maakte.
"De verkiezingsresultaten in Maharashtra staan ​​op het punt te eindigen, maar de twee partijen (Sena, BJP) zijn niet in staat om de regering te vormen ondanks de coalitie vóór de verkiezingen," vertelde verslaggevers het hoofd van het Rajasthan-congres in Jaipur.
"Vanwege zijn persoonlijke ambities is deze alliantie gesplitst. Het congres noch het NCP is hiervoor verantwoordelijk. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun politiek, hun denken en hun politiek ", aldus Pilot.
De vice-minister-president zei dat mensen "de hele tragedie" in de gaten hielden en begrepen dat beide partijen het mandaat dat zij kregen "bespotten".
Hij wijst erop dat de BJP en zijn bondgenoten nog steeds worstelen om een ​​regering te vormen, wijzend op soortgelijke ruzies tussen de Saffraan-partij en bondgenoten zoals Shiromani Akali Dal, Janata Dal (United) of Shiv Sena.
"Dit is geen nieuwigheid. Maar de geloofwaardigheid en het imago van de BJP nemen gestaag af in de mainstream, "zei Pilot.
Tegelijkertijd ontmoette congresleider Sajjan Verma vrijdag op het feestkantoor in Jaipur over de nationale demonstratie tegen het economische beleid van het centrum.
"Tot november 15 zal het congres bijeenkomen op de wegen om te protesteren tegen het economische beleid van het centrum," zei Verma. "We willen dat de lokale bevolking weet dat een dergelijke economische neergang is veroorzaakt door het slechte beleid van het Centrum."

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA