India: BJP-Sena kan nog steeds samenkomen om de regering van Maharashtra te vormen: Jayant Patil | India Nieuws

MUMBAI: De BJP en de Shiv Sena hebben de breuk van hun links nog niet aangekondigd. Ze kunnen nog steeds samenkomen om een ​​regering in de staat te vormen, [NCP]. Patil zei vrijdag.
Patil herhaalde dat het NCP oppositie zou voeren.
Hij verklaarde dat de Chief Minister Devendra Fadnavis ook partijleider in de BJP-wetgevende macht, had ontslag genomen en aangetoond dat de partij niet kon sleutelen aan de cijfers, eraan toevoegend dat Shiv Sena mogelijk zou worden gevraagd om de regering te vormen.
"Er is geen sprake van uitbreiding van onze steun aan deze (Sena). We zijn in oppositie. De BJP zal hen steunen, "vertelde Patil een nieuwszender toen het NCP Shiv Sena vroeg om de regering te vormen.
Gevraagd naar de nieuwste bitterheid in de relaties tussen BJP en Sena, voegde Patil eraan toe: "Ze hebben hun banden niet verbroken. Ze hebben het nog niet gezegd. Geen van hen zegt het. Daarom kan de BJP Shiv Sena ondersteunen "
Hij stond erop dat er iets in de politiek kon gebeuren en zei: "Als Shiv Sena de BJP niet steunde, is het mogelijk dat de BJP hem zal steunen met betrekking tot het mandaat van het volk."
De vorming van de regering in de staat is niet gevorderd, zelfs vijftien dagen na de bekendmaking van de resultaten van de stemming van de Vergadering op oktober 24.
De BJP en Shiv Sena raken in de war over de functie van eerste minister, wat leidt tot een patstelling. Ondanks de onderzoeksresultaten, die de saffraanalliantie een gecombineerde sterkte van 161-stoelen geven, heeft het de meerderheidsbalk van 145 op 288-leden van het huis overtroffen.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op DE TIJDEN VAN INDIA