Olifanten: het doek brandt tussen Seri Jean-Michael en de FIF, hier zijn de redenen

Het voetbalteam van Ivoorkust staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Terwijl de zaak Gervinho nog steeds aan het praten is, is hier een andere zaak die het poeder kan ontsteken. Mislukt voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de DRC vorige maand en voor de start van de kwalificatie voor de CAN 2021, zou Seri Jean-Michael een tand tegen FIF en coach Kamara Ibrahim hebben. De middenvelder in Galatasaray was in feite gefrustreerd door een zaak die teruggaat tot het CAN 2019.

Lees ook: Aristide Bancé vond de prostituee die hij zocht

Sportmania.ci onthult inderdaad in zijn kolommen dat Seri - die niet overtuigend was in wedstrijden tegen Zuid-Afrika en Marokko - het feit dat hij naar de bank was gedegradeerd niet zou hebben verteerd. , voor de rest van de competitie, terwijl hij een frame is. Erger nog, de speler beschuldigde naar verluidt Kamara Ibrahim dat hij zich niet had afgestemd op zijn voorkeurspositie. Zeer teleurgesteld, de speler van 28 jaar zou zelfs een verontschuldiging aan Kamara Ibrahim hebben geëist, een voortzetting waaraan hij geen voldoening heeft verkregen.

"Hij vertrok toen heel boos op Egypte en vroeg om niet te worden opgeroepen voor het nationale team als hij geen goed gesprek had met de coach," zei een nauwe medewerker van Seri bij sportmania.ci. Om lid te worden van de act met het woord, zou het lid van Fulham (hij is uitgeleend aan Galatasaray, Ed) geweigerd te reageren op de dagvaarding voor vriendschappelijke wedstrijden tegen Benin en Tunesië, afgelopen september.

Lees ook: Forbes ranking van de rijkste Franstalige Afrikanen, hier zijn de plaatsen van de Ivorianen

Geconfronteerd met de houding van Seri besloot de IFF af te zien van de diensten van speler 1,68m om de cohesie in de groep te behouden. Dit verklaart waarom zijn afwezigheid in de laatste olifantenwedstrijd tegen de DRC, evenals de lijst met 24-spelers geselecteerd tegen Niger (16 november) en Ethiopië (19 november), aan het begin van de kwalificatie voor het CAN 2021. Het Ivoriaanse lichaam zou echter op zijn beurt wachten op een verontschuldiging van de betrokkene, voordat hij hem terugbracht naar het nationale team.

Joe Midelli

JULLIE ZULLEN ALS

opmerkingen

opmerkingen

Dit artikel verscheen voor het eerst https://www.abidjanshow.com/societe/sport/elephants-le-torchon-brule-entre-seri-jean-michael-et-la-fif-voici-les-raisons