Prinses Margaret verscheurde: Waarom zocht de zuster van de koningin "wanhopig" de dag van de kroning

Voor de troon na haar vader, George VI, volgde ze hem op de leeftijd van 24 jaar, na zijn plotselinge dood in 1952. Een periode van nationale rouw volgde en ze werd gekroond in een weelderige ceremonie in 1953, vergezeld door zes aristocratische bruidsmeisjes die haar vergezelden in de steeg van Westminster Abbey. Een van deze vrouwen was Lady Anne Glenconner, een jeugdvriendin van de koninklijke familie, die later Margaret's Lady in Waiting werd.

Margaret wordt vaak gezien als een rebelse koninklijke worsteling met een stoornis, zelfs een schandaal. hou van het leven. Sommigen denken dat ze altijd vastzit in de schaduw van haar respectvolle zus, ook al zou ze heel dichtbij zijn.

Lady Glenconner werd de vertrouwenspersoon van Margaret als een officiële en zorgzame assistent in het proberen van huwelijken en haar te traumatiseren. 19659004] In haar autobiografie van 2019, "Lady in Wait: My Extraordinary Life in the Shadow of the Crown," legde Lady Glenconner uit hoe Margaret worstelde, zelfs op de eerste officiële regeringsdag van de koningin.

Ze legde de vreugde uit die het in de lucht had na de dienst in Westminster, toen de nieuw gekroonde vorst zou worden gefotografeerd met haar bruidsmeisje: "De koningin was zo vol enthousiasme dat ze begon te rennen, dus we ze liepen allemaal met haar mee.

Prinses Margaret en de koningin (Afbeelding: Getty)

De koningin werd gekroond in 1953

De koningin werd gekroond in 1953 (Afbeelding: Getty)

"Spontaan zat ze op een rode bank in de galerij, haar jurk rondzwevend en zich om haar heen vestigend. We zaten bij haar en toen ze haar benen ophief voor totale vreugde, deden we hetzelfde. Het was een van de gelukkigste momenten. "

Ze voegde er echter aan toe: 'Op de dag van de kroning was ik me helemaal niet bewust van het verdriet van prinses Margaret.

"Al die tijd hadden we de tijd van ons leven, een privéfilm, in opdracht van de koningin gevangen prinses Margaret op zoek naar een sombere toekomst. "

Margaret was niet een van de bruidsmeisjes en bleef gedurende de ceremonie bij de koningin-moeder. Ze zag haar zuster met grote droefheid aankijken.

LEES VERDER: De beklemmende bekentenis van prins Harry over prinses Diana onthuld

De koningin-moeder en prinses Margaret

Koningin-moeder en prinses Margaret op kroningsdag (Afbeelding: Getty)

Lady Glenconner vroeg haar vriend "jaren later" waarom ze zo depressief was op een feestdag. [19659004] Margaret zei naar verluidt: "Natuurlijk ben ik verdrietig, Anne.

"Ik had zojuist mijn geliefde vader verloren en had eigenlijk net mijn zus verloren, omdat ze het heel druk zou krijgen en al naar Buckingham was verhuisd. Paleis, dus het was alleen ik en de koningin-moeder. "

De dag van de kroning bleek echter ook om een ​​andere reden een keerpunt voor Margaret te zijn.

MIS NIET
Crown: De hulp van Margaret zegt dat Helena Bonham-Carter "perfect" is [INSIGHT]
Kate De titel van Middleton en Prins William is een vreemde koninklijke verspilling [REVEALED]
Hoe Harry bekende "maak gewoon een campagne met William" [ANALYSE]

De koningin met haar zes bruidsmeisjes

De koningin met haar zes bruidsmeisjes (Afbeelding: Getty)

De koningin en haar zus

De koningin en haar zus (Afbeelding: Getty)

De pers had haar een stuk knuffeldier zien oppakken in het uniform van groepskapitein Peter Townsend buiten Westminster Abbey en, volgens Lady Glenconner, "zou hem niet laten gaan." [19659004] Hij was de schildknaap van zijn oude 16-vader, zijn oudste en getrouwd - maar beiden hadden een relatie.

De vriend van Margaret legde uit: "Het voedde een schandaal dat de monarchie zou doen schudden en het land zou verdelen."

Margaret koos er uiteindelijk voor om niet met de flits van haar vader te trouwen omdat ze haar plek in de koninklijke familie niet in gevaar wilde brengen, hoewel Cpt Townsend van haar vorige vrouw had gescheiden om met de jonge koninklijke vrouw te trouwen.

Margaret met Lady Glenconner later in het leven (Afbeelding: Getty)