'Vapenziekte' zeker gekoppeld aan vitamine E in illegale THC-dampen - BGR

Toen een paar maanden geleden een mysterieuze 'vapenziekte' door het land begon te vegen, leidde dit tot enorme aanvallen van de medische gemeenschap. Mensen raken al jaren zonder stoom, dus waarom zouden gebruikers na al die tijd extreme reacties op producten krijgen? We weten het nu.

Omdat het werd vermoed kort nadat vape-gerelateerde longlaesies aan de oppervlakte kwamen, een nieuwe studie onthult dat vitamine E-acetaat aanwezig in slecht gemaakte THC-verdampingsproducten waarschijnlijk de oorzaak is van meer dan 2 000 longlaesies en 39-sterfgevallen. De stof is onlangs een essentieel vervangingsmiddel geworden voor producenten van vape-sap die willen bezuinigen, vooral in THC-cartridges op de zwarte markt waar geen toezicht of regelgeving bestaat.

Het CDC voerde laboratoriumtests uit om te bepalen of een enkele stof in de longen aanwezig was. monsters van degenen die zijn gevallen met de rare ziekte. Ze beseften al snel dat elk vitamine E-acetaat bevatte.

Dit is de eerste keer dat we een potentieel zorgwekkende chemische stof in biologische monsters van patiënten met deze longlaesies hebben ontdekt. Deze resultaten bieden direct bewijs voor vitamine E-acetaat op de primaire plaats van longletsel.

Voor degenen die het drama rond de vapenziekte en de daaruit voortvloeiende verboden volgen, is dit geen verrassing. Vitamine E-acetaat werd als een grote zorg gepresenteerd door advocaten voor vapen maandenlang te verdampen en zodra mensen ziek begonnen te worden, leek het de meest waarschijnlijke dader te zijn.

De CDC loste het probleem niet op door richtlijnen uit te vaardigen om "alle verdampingsproducten" te voorkomen. "Hoewel het duidelijk was dat de overgrote meerderheid (of misschien wel alle) ziektegevallen verband hielden met THC-vape-cartridges die op straat zijn gekocht en niet via legitieme retailers. Nu, met het wijdverbreide verbod in sommige staten en het nationale verbod op geurende sprays aan de horizon, is het duidelijk dat geen van de legitieme producten gevangen in hysterie iets te maken heeft met de ziekte .

Afbeeldingsbron: Lee Jones / Shutterstock

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op BGR