OL - OL: De overwinningen, er is alleen dat om ze het zwijgen op te leggen - Olympique Lyonnais - FOOT 01

Minder en minder aanwezig vanwege reisverboden, hebben fangroepen nog steeds enige macht over de politiek van hun club.

Dit werd recent gezien op PSG, waar de CUP erin slaagde de club te buigen die besloot het contract te beëindigen met een beveiligingsbedrijf dat een probleem vormde ten opzichte van lokale fans. De evenementen beïnvloeden bijna iedereen tegelijk, met de excessen in Lille als de resultaten er niet waren, de eisen van OM-fans, de oorlog tussen die van Bordeaux en een van hun leiders, enz ... In Lyon , de situatie is vergelijkbaar, vooral met de vendetta tegen Bruno Genesio, of de beledigingen en fluitjes tegen Marcelo. De stadionmanager van de OL geeft toe dat er maar één remedie is om dat alles te kalmeren.

« Er is geen voetbal zonder supporters. Als je volledige stadions wilt, gaat het door een aantal compromissen. Wanneer de sportresultaten er zijn, is de krachtsverhouding iets meer in het voordeel van de club en als het minder goed gaat op het veld, zijn we gedwongen om naar de uitdaging te luisteren ", zegt Xavier Pierrot in het Team. Een overwinning om alles te vergeten, het kan werken bij de OL, maar niet overal. De goede resultaten bij PSG, ASSE of OM hebben in het verleden de fans er niet van weerhouden openlijk te grommen wanneer een onderwerp voor hen belangrijker leek.

Dit artikel verscheen voor het eerst VOET 01