Voordat ze onvermijdelijk in opstand komen, kijk je hoe een groep kleine robots voetbal speelt - BGR

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe de robotapocalyps eruit zou zien, kijk dan niet verder dan wat er deze week op het grasveld buiten het MIT 10-gebouw gebeurde. Daar, op het grazige hof van Killian, was een spektakel dat waarschijnlijk gemeengoed zou worden zodra robots met kunstmatige intelligentie opstaan ​​en hun menselijke meesters tot slaaf maken. naar het gazon bedekt met bladeren om een ​​beetje voetbal te spelen. Als je de intense angst in je buik nu kunt negeren, is het hele ding eigenlijk heel schattig.

Dit spontane evenement is vastgelegd in een aantal publieksvideo's die later op Twitter zijn geplaatst. In de clips zie je bugs ter grootte van een pint je benen strekken, backflips uitvoeren en mogelijk concurreren in een informele voetbalwedstrijd. Het is heel schattig en vreselijk eng.

Wat robots zo ongelooflijk realistisch maakt, is hun vloeiende beweging. Ze draaien en draaien en springen op een manier die de vierbenige dieren weerspiegelt, en wetende dat deze kleine jongens metalen en draden zijn in plaats van vlees en bot, vult je met een gelijke mengeling van verwondering en durf. terreur. Maar hey, ze zijn altijd leuk om naar te kijken.

Zoals u gemakkelijk kunt zien aan de grote groep mensen die grote afstandsbedieningen op afstand hebben, worden deze robots handmatig bediend. Net als hun grotere tegenhangers hebben deze kleine robots geen eigen hersens. De ontwikkeling van realistische robotsystemen staat al lang los van het werk aan kunstmatige intelligentie, hoewel ze vaak in één adem worden genoemd.

Sommige robots, zoals de Boston Dynamics humanoïde robot Atlas, kunnen zichzelf besturen en zeer basistaken uitvoeren. Dit is een grote stap voorwaarts, maar net als bij deze Mini Cheetahs, zijn we niet op een punt waar een team van dergelijke robots op een voetbalveld kan worden losgelaten zonder direct door mensen te worden bestuurd.

Natuurlijk. Op lange termijn zullen robotsystemen kunstmatige intelligentie op nieuwe en verrassende manieren trouwen. Het is dan dat we moeten beslissen om het koord door te knippen of aan de lijn te houden.

Dit artikel verscheen eerst (in het Engels) op BGR